+38 (04744) 3-17-22, (04744) 3-20-63, (096) 220-46-94
Меню

Відкрита лекція з дисципліни “Гігієна та санітарія в галузі”

30 вересня 2021 року завідувачем кафедри біології, доцентом Розборською Л.В. разом із запрошеним гостем началником Уманського управління Головного управління Держпродспожив служби в Черкаській області Качановою Л.П. було проведено відкриту лекцію з навчальної дисципліни “Гігієна та санітарія в галузі” для студентів 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» на тему: “САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ДО НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ТА СИСТЕМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА”.

Мета лекції – надати науково-обґрунтовані санітарно-гігієнічні вимоги до влаштування підприємств ресторанного та готельного господарств та факторів зовнішнього середовища, санітарно-гігієнічні вимоги до проектування підприємств готельно-ресторанного   господарства,   які    забезпечують   поточність   технологічних процесів та раціональне розташування приміщень підприємства, санітарно-гігієнічні вимоги до  технологічних процесів виробництва, зберігання, транспортування та реалізації харчових продуктів, гігієнічні вимоги до мікроклімату виробничих приміщень та приміщень обідніх зал, приміщень кав'ярень, буфетів, номерів готелів, басейнів, приміщень для організації розважальних і видовищних  заходів, ознайомити з нормативною документацію, що регламентує показники якості повітря, питної води, опалення, вентиляції закладів ресторанного господарства.

Велика увага була приділена питанню роботи закладів ресторанного господарства в умовах пандемії.  Надано вичерпну інформацію про готельно-ресторанне  підприємство та особливості роботи в умовах поширення коронавірусної інфекції COVID-19. У зв’язку із зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію (COVID -19), посиленням карантинних заходів лектор нагадала здобувачами вищої освіти про необхідність виконання санітарно-гігієнічних норм та правил під час карантину.

На відкритій лекції були присутні: доценти кафедри біології Парубок М.І., Леонтюк І.Б., Заболотний О.І., Притуляк Р.М., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Коваленко Л.Г., Нагернюк Д.В.

Учасники обговорення відзначили високий професіоналізм та педагогічну майстерність лектора, а також актуальність представленого лекційного матеріалу. Лекційний матеріал вдало збалансовано, темп викладу матеріалу дозволяв студентам повністю засвоїти поданий матеріал. Студенти дуже активно співпрацювали з лектором, вдало підтримувався контакт з аудиторією. Лектор у доступній формі розкрила зміст кожного питання. Високу якість лекції забезпечило повноцінне використання презентації, відеоматеріалу.

Загалом лекція досягла своєї мети, проведена на високому науково-теоретичному і методичному рівні та відповідає сучасним вимогам вищої школи.